16 decembrie 2011

Cum să te porţi cu celelalte femei din viaţa lui...



Nu ai de ce să te temi de Mihaela Rădulescu sau de vreo altă vedetă TV, pe care o place partenerul tău. Femeile care l-ar putea indepărta de tine cu adevărat, sunt chiar cele din jurul vostru.

Mama lui, prietena din copilarie, colega de serviciu...sunt doar cateva exemple de femei ce ar putea pune in pericol relatia ta cu el. Bineinteles, de cele mai multe ori nu este vorba de competitie pentru ca relatiile cu ele sunt ceva diferit de cea cu tine, dar, uneori, una dintre ele se face luntre si punte ca sa va desparta. Ce ar fi de facut, atunci?

Colega de serviciu

Petrece mult mai mult timp cu ea decat cu tine. Au in comun toate problemele si grijile de la munca. Cu toate astea, nu iti face prea multe scenarii negative si nici nu ii spune lui ca ai fi geloasa pe ea. S-ar putea sa-i dai idei la care nu s-a gandit pana la momentul respectiv.  
In schimb, fa-ti simtita prezenta, astfel incat sa nu fi doar fotografia din portofel sau vocea care il suna din cand in cand. Poti aranja in asa fel incat sa mergi sa il iei cate o data de la serviciu. Daca exista evenimente ale firmei la care ste invitat, nu iti gasi scuze sa nu te duci. Pe de alta parte, cel mai important este sa comunici cu el, sa il asculti si sa-l intelegi.

"Fosta"

Uneori, dintre "foste" este una care ramane ceva timp in scena. Poate fi doar o "fantoma" care iti bantuie gandurile si este adusa in prin plan de convorbirile cu el sau cu prietenii lui. Ori poate fi o prezenta concreta care va da tarcoale. Au mai ramas amici sau este in grupul lui de prieteni? Nu trebuie sa faci o obsesie pentru ea si sa-ti imaginezi tot felul de lucruri. Daca ai ocazia, fa cunostinta cu ea - asta ca sa nu crezi ca este cine stie ce fotomodel si sa vezi ca este o femeie normala. Totusi, nu este cazul sa deveniti bune prietene. Daca ei sunt amici, vezi partea buna a lucrurilor: faptul ca au reusit sa se desparta fara animozitati este un punct bun. Ar fi o problema daca vor sa se vada des sau daca nu au terminat relatia de mult timp. In cazul asta, ar putea fi posibil sa se intoarca la ea sau tu sa fii doar cea care ii vindeca ranile inainte sa porneasca mai departe. O discutie sincera cu el v-ar putea ajuta sa lamuriti lucrurile.

Prietena din copilărie

Se stiu de cand erau mici. Au trecut prin atatea impreuna, isi impartasesc secretele si, uneori, parca te simti in plus intre ei. Nu miroase a bine, mai ales daca ea isi doreste un alt tip de relatie cu sotul tau sau poate, pur si simplu, sa nu te placa. Atunci isi va gasi nod in papura si ii va spune lui orice lucru rau l-ar putea afla sau chiar inventa despre tine. Ei bine, stii cum se spune: "tine-ti prietenii aproape si dusmanii, si mai aproape". Astfel, vei putea sa fii cu ochii pe ea si cine stie? - poate chiar reusiti sa va imprieteteniti. O replica foarte buna pentru inceput ar fi: "Ce bine imi pare sa te cunosc, tot timpul mi-a vorbit de prietenia voastra, esti ca o sora pentru el!". In modul asta ii impui clar anumite limite.

Mama lui

Ea la crescut si vor avea mereu o relatie apropiata. Nu poti si nici nu este bine sa incerci sa-i iei locul. Daca nu te place din prima si isi exprima pe fata dezacordul, tu, in schimb, nu ii declara razboi deschis si nu o barfi de fata cu sotul tau. De cele mai multe ori, rezultatele nu vor fi cele mai bune pentru tine. Daca nu te suporta si iti face viata grea, cel mai bine este sa o eviti. Nu trebuie, insa, sa-i interzici lui sau copiilor sa o mai viziteze, dar tu te poti rezuma la intalnirile "obligatorii" de familie. Daca e genul bine intentionat, dar bagacios, poti incerca sa pastrezi un echilibru. Trebuie sa recunosti ca, de multe ori, nu e rau sa primesti o mana de ajutor. In plus, este chiar placut sa ai o relatie buna cu ea. Pe de alta parte, daca intimitatea voastra are de suferit si incearca sa-si impune parerile, incearca, cu tact si diplomatie, sa impui niste limite. 




sursa: LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu