15 decembrie 2011

Tu, el şi amanta.

     Unul dintre cele mai rele lucruri intr-o casnicie este să afli ca te inşeală. Stai atunci şi te intrebi: "Unde am greşit?", "Ce să fac mai departe?", "Să divorţez?". Răspunzurile nu sunt uşor de găsit, mai ales dacă aveţi şi copii.

Un exemplu de intamplare: Clara a aflat chiar de la sotul ei ca este inselata. Primul ei implus a fost sa-i spuna ca divorteaza, dar el nu isi dorea asta. Femeia nu intelegea cum cel care spune ca o iubeste si nu vrea sa o piarda a putut sa riste totul pentru o aventura.

O poveste ca oricare

A inceput un lung proces, in care cei doi au cerut sfatul psihologului si apoi al duhovnicului. Trei luni au stat separati, dar coaserea firelor rupte din relatia lor a mai durat cativa ani. Clara spune ca nici acum nu mai este sigura pe casnicia ei cum era inainte, dar se bucura de fiecare zi fara sa isi faca griji sau sa se teama pentru viitor. In timpul procesului de impacare, el si-a dat seama de mecanismele psihologice care l-au facut sa se indeparteze de sotie si sa prefere o alta femeie. Pe de alta parte, a inceput sa se apropie de religia pe care sotia sa o practica, el declarandu-se, mai demult, ateu. Si Clara si-a dat seama de felul ei de a fi, plin de ea si asteptand ca toti ceilalti sa ii urmeze ordinele, putea dauna relatiei cu sotul ei. Cu timpul, a inceput sa se schimbe si sa-si exprime intr-un mod mai calm sentimentele sau supararile care apareau.

Paşi spre împăcare

Daca vrei sa iti pastrezi relatia , ai nevoie de foarte mult curaj si hotarare. Asa cum arata si povestea Clarei, drumul spre reconciliere este lung si anevoios. Dar, daca amandoi vreti asta, este un drum ce merita parcurs. O idee pentru primele momente in care suspectezi ca ar fi ceva in neregula este sa incerci sa redevii cea din vremurile bune, atunci cand el s-a indragostit de tine. Chiar daca fizic este mai greu sau chiar imposibil, incerca sa fii aceeasi persoana vesela, inventiva si placuta ca la inceput. Intotdeuna, incarca programul vostru comun cu activitati placute, care sa implice prietenii si familia, dar care sa il tin departe de presupusa amanta. Mai poti sa ii trezesti foarte usor gelozia, spunand ca un coleg de serviciu nu-ti mai da pace, dar tu ca femeie casatorita, ii respingi orice avans. Ca dovada, ai putea veni, din cand in cand, cu flori acasa. Nu trebuie sa stie el ca le-ai cumparat chiar tu.

Împăcare, de dragul copiilor

Fiecare persoana in parte decide daca accepta sau nu triunghiul conjugal. De multe ori, sunt situatii in care, sotiile accepta infidelitatile sotului si au mers mai departe. Oricum ar fi, se produce o separare emotionala, chiar daca nu una fizica (sau nu inca). Femeia care descopera ca sotul a incalcat juramatul facut la casatorie, ea are tendinta sa isi piarda si increderea in propria persoana, si mai ales, sa fie macinata de ganduri de genul: "Cum de nu mi-am dat seama mai demult?, "Oare cu ce am gresit?". E greu si doare foarte tare, chiar daca relatiile dintre cei doi nu erau prea bune nici inainte. Daca sotia tradata accepta sa ramana in casnicie, trebuie sa isi asume separarea emotionala si sa instituie un set de reguli de convietuire privind bunastarea copiilor, astfel incat sa nu fie privati nici de afectiune, dar sa simta ca exista inca autoritatea parentala. De multe ori, in astfel de situatii copiii sunt fie neglijati, fie cocolositi. Sotia tradata ar trebui sa aiba discutii clare si ferme cu sotul infidel, in afara casei (fara sa fie martori copiii) si ar trebui sa scrie concluziile la care au ajuns, ca sa se asigure ca sotul isi va respecta de data asta cuvantul dat.



Sursa:LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu