15 decembrie 2011

Aşa îl aduci înapoi...



                Te-a înşelat, dar îl vrei înapoi? Statisticile spun ca majoritatea bărbaţilor îşi înşeala partenerele cu femei mai puţin atractive decât acestea. De ce ar face asta? În ciuda faptului că majoritatea par nişte duri, bărbaţii au şi ei nevoie de tandreţe, laude şi acceptare. Când nu gasesc asta acasă, pot cauta în alta parte.


Daca il cicalesti constant, spui ca nimic din ce face nu este bine si nu ii apreciezi calitatile, ar putea cauta devezi de iubre in afara cuplului. Un studiu al psihologului american Gary Neuman arata ca jumatate dintre barbatii care insela sunt nemultumimti din punct de vedere emotional.

Nu-i neglija nevoile emoţionale

Psihologul Cristina Ion-Radulescu observa ca "femeile tind sa neglijeze nevoile emotionale ale barbatilor, pentru ca acestia nu isi manifesta, de obicei, dorinta de a fi tinuti in brate, de a fi mangaiati sau de a primi laude si aprecieri, desi isi doresc asta din tot sufletul. Daca sotia nu face asta, s-ar putea ca el sa caute aceste gesturi de apreciere si de afectiune in alta parte. Si nu o va face in mod constient." 
In acelasi timp, studiile arata ca peste 68% din barbatii care si-au inselat sotiile faceau parte din categoria sotilor exemplari, care nu si-ar fi inchipuit niciodata ca ar putea ajunge la asta. Mai mult, ne arata psihologul, "cei mai multi  au remuscari si isi doresc ca acest lucru sa nu se fi intamplat vreodata. Totodata, sentimentul de vina si dragostea pentru sotie nu sunt de ajuns pentru a opri aventura".

"Vorba dulce mult aduce"

Orice ai face, nimc nu ofera garantia ca va veni inapoi sau ca ai putea preveni astfel de aventuri. Totusi, daca, in loc de invinuiri si nervi, va primi de la tine priviri zambitoare, apreciere si te vei ingriji de aspectul tau, ai toate sansele sa-l recastigi. In caz ca el nu stie ca ai aflat ca a calcat stramb si ai destula tarie, ai putea chiar sa nu ii spui nimic o vreme si sa faci tot posibilul sa petreaca mai mult timp cu tine, astfel incat sa nu mai aiba timp de escapade. Daca aventura lui a iesit la iveala, sfatul Cristinei Ion-Radulescu este sa ii arati cu blandete, faptul ca actiunile lui iti provoaca suferint, manie, dezamagire, etc. Vorba potolita are mai mult efect decat daca ai tipa si i-ai face o scena. Daca ai puterea sa iert, mergi mai departe, alegand sa ai din nou incredere in el si in tine insuti. Cat de buna a fost decizia ta, timpul iti va arata, dar, specifica psihologul,"este de preferat ca dorinta de a ierta sa vina din sufletul tau si nu sa fie ceva autoimpus din obligatie, din sacrificiu de sine (pentru relatie, pentru copil, pentru ca...trebuie) sau de ochii lumii". 

Amantele nu sunt neapărat frumoase

"De obicei relatiile extraconjugale incep la locul de munca, pentru ca, aici, barbatii se simt in mediul lor, pe care il pot controla mult mai bine, decat pe cel de acasa. Din pacate, vremurile, in care traim incurajeaza asta, din moment ce ajungem sa ne petrecem mai mult timp la lucru, decat acasa. Femeile cu care barbatii isi inseala sotiile la locul de munca nu sunt neaparat frumoase, cu picioare lungi si tocuri cui, ci sunt acele femei care ii lauda, care le apreciaza munca si le fac complimente. Ceea ce incepe natural, ca relatile de colegialitate, se poate transforma usor in ceva mai profund atunci cand stau mai mult timp impreuna si, bineinteles, situatia de acasa nu e tocmai roz. In general, amantele de la locul de munca sunt cele mai usor de depistat, cel putin asa sustin sotiile. Iti dai seama ca sta prea mult la job, chiar daca nu are ceva important de facut, sau mentioneaza numele unei anumite colege mai des decat pe cele ale altor persoane.




sura: LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu