15 decembrie 2011

Căsătoria te ţine sănatoasă !

        Ai bănuit vreodată că te-ai căsătorit şi pentru a fi mai...sanatoasa? In cele ce urmeaza, vei aflace puteri "tamatuitoare are o casnicie frumoasa.

Daca ai o relatie armonioasa cu sotul, esti sigur in avantaj fata de femeile celibatare. O demonstreaza, de astfel, numeroase studii. Cel ma interesant dintre ele a fost efectuat de un cuplu de cercetatori de la Universitate de Medicina din Ohio, el, imunolog si ea, psiholog. Cei doi au avut curiozitatea sa afle ce rol joaca o relatie de cuplu armonioasa in mentinerea sanatatii. Iata concluzia la care au ajuns!

"Măritatele" au imunitatea mai bună

Spre deosebire de femeile care traiesc singure sau care au divortat, cele care se bucura de o casnicie fericita sunt mai putin predispuse la boli, iar daca totusi se imbolnavesc, simptomele de manifesta mai bland si vindecarea este mai rapida. Totul vine din viata linstita alaturi de barbatul iubit. Conform studiului mentionat, conflictele in cuplu duc la o crestere a nivelului hormonilor de stres s, implicit la slabirea sistemului imunitar.

Dragostea tonifică inima

Impactul pozitiv al casatorei asupra imunitatii si asupra inim nu reprezinta singurele beneficii. Femeile maritate care au parte de armonie in cuplu sunt rar afectate de depresie sau de anxietate. In schimb, cele singure au mari sanse sa fie atinse de aceste tulburari, ba chiar au un risc mai mare de a suferi de dementa, dupa cum demonstreaza un alt studiu, de data aceasta al unei echipe de cercetatori suedezi.

Căsnicia îţi prelungeşte viaţa

O buna intelegere in cuplu ii ajuta pe soti sa traiasca mai mult. Noua din zece femei cu casnicii fericite ating varsta de 65 de ani si au o sanatate cu 30 % ma buna decat a celibaterelor. In plus, femeile singure au cu 50% mai multe sanse sa sufere de o boala care le poate fi fatala.

Iubirea poate vindeca

Daca pana acum credeai in puterea iubirii fara sa ai dovezi certe, studiul facut de cercetatorii americani iti aduce dovezi incontestabile. Ei au supus unui test simplu 40 de cuplur casatorite. Un aparat special le-a podus acestora cateva basici pe oiele. Apoi au monitorizat raspunsul sistemului lor imunitar. Rezultatele au fost remarcable. Basicile persoanelor care aveau o casnicie dericita si de durata s-au vindecat cu o zi mai repede decat a celor care aveau neintelegeri.



sursa: LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu