15 decembrie 2011

De ce nu îl mai doresc?

      Dacă la începutul relaţiei voastre abia aşteptai sa fie lângă tine şi orice atingere a lui îţi dădea fiori, iar acum preferi să te uiţi la televizor sau chiar să dormi decât să faci dragoste cu el, s-ar putea să te întrebi unde e problema.


Psihologul Cristina Ion-Radulescu vine cu un raspuns linistitor: "Este ceva obisnuit pentru fiecare cuplu. Atractia sexuala oscileaza de-a lungul timpului, avand suisuri si coborasuri".

Dereglările hormonale, posibila cauză

Dorinta femeilor oscileaza in functie de variatiile hormonale din corpul lor. Daca problema persista si este insotita si de alte simptome, mergi la un endocrinolog pentru a vedea ce este in neregula.

Stresul de a arăta cât mai bine

Poate nu te mai atrage sotul tau, pentru ca s-a ingrasat sau tu esti cea care a mai pus cateva kilograme in plus. Asa ca stresul ca el sa observe cat de neatragatoare esti (de fapt, te vezi) te face sa nu iti mai doresti sa te dezbraci vreodata in fata lui. Dar faptul ca te simti neatragatoare iti si diminueaza libidoul. Nu sta pe ganduri si fa ceva ca sa-ti imbunatatesti imaginea de sine: incearca o cura de slabire (atentie insa, nu te infometa, ci mananca sanatos), inscrie-te la sala, cumpara-ti lenjerie sexy sau schimba-ti coafura. Orice, doar sa te placi tu, iar el te va aprecia, fii fara grija!

Monotonia, un duşman

Totul decurge dupa un plan stabilit si nimic nu se schimba? Alunga plictiseala cu noi activitati care sa va faca placere amandurora. De exemplu, mergeti la un film, la un restaurant sau intalniti-va mai des cu prietenii.

Rutina, bat-o vina

Psihologul a observat ca, din pacate, "dupa o perioada, in cuplu se instaleaza rutina si, odata cu ea, cei doi nu isi mai manifesta aprecierea unul fata de celalalt. Si cand vedem numai partile negative, iar partenerul nu stie decat sa puna in evidenta ceea ce am facut gresit, uitam sa il sustinem sau sa il sprijinim pe celalalt. Atunci, nici legaturile conjugale nu mai sunt chiar o placere". Pe de alta parte, este foarte probabil ca tu sa fii coplesita de treburile casnice, serviciu, copii, iar in toata goana ta nebuna de a le face pe toate intr-o zi de numai 24 de ore sa nu iti mai doresti seara decat sa dormi. In acest caz, i-ai putea cere ajutorul, mai ales ca in joc se afla una din ocupatiile lui preferate. Asa ca, ce-ar fi sa spele vasele in schimbul unei seri romantice?

Discuţia sinceră, cea mai bună soluţie

Fie ca problemele pot fi din ce in ce mai concrete (ii miroase gura), fie ca a devenit atat de putin romantic, incat preferi sa te uiti la un film decat sa stati impreuna, indiferent de situatie, ar trebui sa vorbiti. Incearca sa aduci vorba cu mult tact si justifica faptul ca, daca va remedia problema, vei fi mai dornica sa faceti dragoste. Aceasta nu este un lucru de trecut cu vederea pentru el, asa ca va fi motivat sa se schimbe. Psihologul spune ca "lui ii va fi mai usor sa suporte o astfel de cauza, decat ingrijorarea si incertitudinea pe care o resimte atunci cand este refuzat, fara sa ii se spuna motivul. Atunci dai nastere la tot felul de banuieli. Daca nu discutati despre asta, isi va face in minte tot felul de scenarii neadevarate, iar aceasta ar putea conduce, in timp, la instrainare, la adulter sau divort".




sursa: LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu