3 ianuarie 2012

Cum să iţi ţii soţul acasă





  După atâţia ani de căsnicie, se comportă ca un adolescent şi iese seară de seară cu amicii la pahar? Abia dacă se preocupă de casă? Ar trebui să-şi dea seama că e un om matur şi cu obligaţii, dar nu o face. 

Daca ai problema aceasta, "este greu sa faci dintr-un barbat ireaponsabil unul implicat, insa nu chiar imposibil", spune psihologul Cristina Ion-Radulescu. Este nevoie, bineinteles, de foarte mult tact si sa te inveti sa folosesti si de alte arme din dotare, cum ar fi copiii, socrii, dar si de sarmul cu care l-ai cucerit mai de mult sau de talentele tale culinare.

Evită certurile

In primul rand, te sfatuieste Cristina, "evita scenele si certurile, pentru ca nu faci decat sa cresti tensiunea dintre voi si sa inrautatesti lucrurile. Si, astfel, isi va gasi inca un motiv ca sa-si petreaca seara in afara casei". In schimb, "ii poti pregati mancarea preferata, alaturi de un pahar de vin si sa-l uimesti cu cunostiinte din domeniile care il pasioneaza pe el. De exemplu alfa cand este urmatorul meci important din Cupa Romaniei sau care este transferul secolului".

Recucereşte-l 

Chiar daca iti vine greu, ar trebui sa realizezi ca pe langa faptul ca afiseaza un comportament de adolescent intarziat, faptul ca prefera prietenii poate fi si din cauza faptului ca ceva intre voi nu merge foarte bine. Mai ales daca nu s-a purtat asa de la inceput, ar trebui sa-ti dea de gandit. Observa ce s-a schimbat in relatia voastra, in felul in care te porti cu el, si incearca sa redevii femeia de care s-a indragostit, chiar daca au trecut cativa ani de atunci. Nu inseamna sa-ti faci o schimbare radicala de look, desi o mica imbunatatire poate nu ar strica. Trateaza-l la fel de dragut sau chiar mai dragut ca inainte, atunci cand erati tineri indragostiti. Ati putea chiar, daca este posibil, sa va dati intalnire in oras sau -de ce nu?- sa organizezi ceva special acasa.

Vorbeşte cu el

Este bine sa vorbesti cu el si sa-i spui ce te nemultumeste, dar fara nervi sau reprosuri. Fa-l sa constientizeze cat sunt de facut in casa si ce responsabilitati are, dar si ca-ti face placere prezenta lui, iar copiii s-ar bucura si ei sa petreaca mai mult timp cu tatal lor. Planuiti sa faceti lucruri interesante impreuna. Pe langa asta, arata-i ca nu vrei sa-l indepartezi de prietenii lui. Ai putea, din cand in cand, sa-i inviti sa vina la voi. Totodata, mai intalneste-te si tu, din cand in cand, cu prietenele tale, iar el fie ramane acasa responabil, fie, daca se poate, iese si el cu amicii lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu