3 ianuarie 2012

Îndrăgosteşte-te din nou...de soţul tău!



 
       Se spune că "dragostea durează trei ani". Aşa să fie oare? Cum se explică atunci faptul că există cupluri care se iubesc şi după 50 de ani? Dacă vrei să aflii raspunsul la această intrebare, citeşte rândurile de mai jos. 

Psihologul Cristina Ion-Raduleascu este de parere ca "acea stare de obisnuinta este, practic, starea de confort pe care ti-o ofera o relatie stabila. Totusi, se spune ca o casnicie fericita inseamna sa te indragostesti de mai multe ori, dar de aceeasi persoana". Sa nu iti imaginezi ca a te indragosti nu depinde deloc de tine, ca este doar o stare in care cazi si totul tine de intamplare. Cristian Ion-Radulescu ne da mai multe idei despre cum putem trezi din nou acea pasiune la care visam.

Cum să te reîndrăgosteşti

"Sunt fel de fel de metode, care tin de spontaneitatea si de ingeniozitatea fiecaruia". Oricum, "chiar daca sunteti ocupati si suprasolicitati la munca sau cu problemele casnice, nu trebuie sa renuntati la relatia sexuala. Nu exista indicatii in ceea ce priveste cat de des sa se intample, dar ea trebuie sa fie prezenta, la anumite intervale de timp, astfel incat amandoi sa va simtiti confortabil. Apoi, ca sentimenetele sa se reaprinda, mu este nevoie de fapte eroice sa de excese de romantism. Lucrurile marunte pot aduce multe, cum ar fi micile surprize: o ciocolata in dar, un zambet, un mic serviciu facut celuilalt.

Schimbări mici, pas cu pas

Chiar daca incepi doar tu sa depui eforturi pentru ca relatia voastra sa se schimbe, nu dispera. Daca vei face gesturi pe care el le apreciaza, raspunsul nu se va lasa, de obicei, asteptat. Avem tendinta de a=i trata pe celalti asa cum ne trateaza pe noi, asa ca vei vedea pe zi ce trece, cum si atitudinea lui se schimba. Totodata, daca iti doresti ceva de la el, ar trebui sa-i spui, nu sa astepti sa iti ghiceasca gandurile, si daca nu se intampla asta, sa izbucnesti enervata. Psihologul avertizeaza ca "dorintele ar trebui exprimate, nu reprosate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu