29 februarie 2012

Propuneri indecente


  Ce faci daca partenerul îţi cere lucruri care ţi se par anormale în materie de sex? Unele femei ar refuza imediat, în timp ce altele ar putea fi interesate sau ar accepta doar de teama sa nu îşi piardă bărbatul.

Psihologul Cristina Ion-Rădulescu spune că răspunsul ar trebui să tină de tine. Dacă te tentează ceea ce îţi propune partenerul, poţi să accepţi, dar să nu faci asta doar din teama de a nu fi parăsită. Dacă relaţia voastră este solidă, nu îl vei pierde pentru atâta lucru. El ar trebui să înteleagă că viaţa sexuală este ceva ce ar trebui să vă placă amândurora, iar dacă încercaţi ceva nou şi ţie îţi displace, nu mai este cazul să repetaţi figura.

Refuz elegant

Dacă nu vrei să accepţi, Cristina te sfătuieşte "să-l refuzi elegant, înlocuind comportamentul pe care el ţi-l cere cu altceva ce îţi face şi ţie plăcere, iar după actul sexual, în acea perioada de postludiu în care partenerii se mai dezmirdă un pic, spune-i cum te-ar face să te simţi ceea ce îţi ceruse mai devreme sau de ce nu ai vrea să încerci altceva".

Dragoste sau dependenţă

De obicei, astfel de dorinţe pot apărea dacă în cuplu vostru a aparut plictiseala sau el este un pasionat al materialelor pornografice şi ar vrea să încerce pe viu ce vede acolo. Dacă pare că devine o obsesie şi pe tine te deranjează, vorbeşte cu el. Poate el crede că este vorba de dragoste, dar este, mai degrabă, dependenţă. Un norcoman nu poate trăi fără drog, dar asta nu înseamna că este într-o relaţie de iubire cu obiectul dorinţei sale. Dacă între voi este vorba de afecţiune reală, veţi fi mulţumiţi şi de viaţa sexuală pe care o duceţi şi veţi cădea de acord asupra a ceea ce vă doriţi sau nu să faceţi în pat.

Cum va place

Nu există limite clare, cu totul depinde de voi doi: de ceea ce va face plăcere şi consideraţi că este sau nu dovadă de iubire. Pe de altă parte, gândeşte-te dacă nu cumva, cu timpul, ai devenit prea închisă si ar avea de ce sa se planga. Inaintarea in varsta nu inseamna neaparat ca nu te ami poti bucura de o viata sexuala implinita sau ca nu poti oferi si primi afectiune. Ai putea chiar sa-l surprinzi initiind tu actiunea. Exista tot felul de "retete" pe care le poti gasi pe internet sau le poti auzi de la prieteni, dar cele mai reusite sunt cele pe care le preparati voi insiva, dupa cum ca place.

Dorinţe contrafăcute

Daca ai o relatie pe termen lung, pot aparea uzura si senzatia ca lucrurile sunt mereu la fel. Nu ar trebui sa cautati metode de condimentare "extreme", inspiratie din alta parte sau - cine stie?- chiar persoane noi. Sta in puterea voastra sa faceti  orice zi diferita si orice act ceva deosebit. Uneori nici macar nu este vorba despre o problema adevarata, ci de false dorinte. care vin din afara, din ceea ce vezi sau citesti. Daca pana atunci erati multumiti de viata voastra sexuala, un film care prezinta lucrurile mult prea roz sau pasional ar putea sa iti trezeasca frustrarea ca nu traiesti astfel de povesti. 

Nu îţi pui în pericol relaţia

Multe femei accepta lucruri care nu le fac placere din punct de vedere sexual, doar pentru as multumi partenerul. Le este teama ca el sa nu-si caute satisfacerea dorintei de diversitate in alta parte. Insa acest lucru nu ar trebui sa se intample. Fiecare dintre noi are un anumit comportamenr sexual si, in functie de relatia in care suntem, acceptam sau nu sa incercam ceva nou. Daca decizi sa experimentezi, dar constati ca nu iti place, nu ar trebui sa repeti. O femeie care isi calca demnitatea si accepta lucruri care nu ii plac simte durere psihica, umilinta si frustrare. Nu iti pui in pericol relatia daca il refuzi. El trebuie sa stie ca un act sexual trebuie sa placa amandurora si, pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa discutati deschis despre ce va place si ce nu. Nu ar trebui sa te forteze sau sa te ameninte.



Sursa: LIBERTATEA pentru femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu